fbpx

פוסט מידע – כלים וטיפים

פוסט כלים וטריקים

כמגשרת באחת מקבוצות הסקראפ הגדולות בפייסבוק (הבית ליוצרות בנייר), החלטנו על חודש בו אנו תורמות כל אחת בתורה פוסט השראה לחברי.ות הקבוצה.
לטובת הקהל הרחב, מעלה אותו גם כאן, מכיוון שהוא "נכס צאן ברזל" עבורי.
פוסט אידיאלי לקריאה תחת שמיכה מפנקת ומשקה חם ביד לקראת הסופ"ש החורפי שיש לנו 🌩🌨⛈⛈

פוסט כלים וטריקים

הפוסט שכתבתי מכיל  10 כלים/טריקים/טיפים שעובדים לי מצויין בסקראפ.
חייבת לעדכן שלטובת הפוסט הזה עשיתי סקר קצר בין חברותיי הסקראפריות עם השאלה : אם היית יכולה לקחת איתך רק כלי אחד לאי בודד, איזה כלי זה היה. קיבלתי מגוון תשובות בהן:
* מספריים – בהן אפשר להשתמש גם לגזור, גם לחתוך, גם לחרוץ, גם להשתמש בהן כקו ישר במקום סרגל ,גם להשתמש בחורים לאצבעות כדי לצייר עיגול וגם חידשה לי @Zvia bachar ככלי ליישן דפים.
* סרגל של טים הולץ
* עצם קיפול (ויש מי שהוסיפה גדולה)
* פאנץ' מגרעת
* אקדח דבק
* לוח חריצה
* קאטלבאג
אם מישהו היה שואל אותי את השאלה הזו התשובה החד משמעית שלי הייתה טרימר, כן. ובעדיפות לזה של פיסקארס שיוכל לשמש אותי למס' מטרות (חיתוך, חריצה, סרגל ומשולשים בעיתות מצוקה).

פוסט כלים וטריקים

"כשחשבתי על נושא הפוסט השבוע, ישר קפץ לי הרצון לשתף בכלי עבודה או בטריקים עם כלי עבודה, שיתאימו לכולן. יסלחו לי המנוסות אם אינני מחדשת להן, אבל בטוחה שיהיו כאן גם הרבה שהפוסט והטריקים יועילו להם.

סדנת בסיסקראפ

1. את הכלי הראשון אין צורך להציג – בלוק אקרילי לחותמות, מאמינה שכל היוצרות שמחתימות עבדו עליו באיזשהו שלב אבל, מי מכן משתמשת בו בתור חותך דבק? בעזרת טיפ מצויין שלמדתי מ Keren Skubach קבוע על שולחן העבודה שלי נמצא בלוק אקרילי ייעודי לחיתוך דבק דו"צ. אני משתמשת בבלוק בגודל בינוני, שסימנתי עם וואשי טייפ בולט כדי שאוכל למצוא אותו בקלות. בעזרת העמדה והחזקה שלו על שולי פס הדבק שהדבקנו, ומשיכת הגליל הצידה, ייחתך דבק הדו"צ בצורה ישרה, נקייה ובלי מאמץ או צורך במספריים.

פוסט כלים וטריקים

2. תסתכלו על תמונה מס' 2 יודעות מה זה? זה כלי שמיועד להוצאת שחורים מהפנים, נמכר בכל תמרוקיה או פארם בשקלים בודדים.
איך הוא קשור לסקראפ? הו, טוב ששאלתם הוא הפתרון האידאלי לקילוף פס ההגנה של דבק דו"צ. צראו כאן בסרטון איך בדיוק: 

פוסט כלים וטריקים

3. אקדח דבק של 3L – בחיי שניסיתי את כל סוגי אקדחי הדבק וכולם גם כאן אצלי לשימוש מדי פעם אבל ה – אקדח שאיתו אני עובדת הכי הרבה הוא זה : E-Z runner Grand מבית Scrapbook adhesives . הוא לא הכי מוכר, ויחסי הציבור שלו לא תוססים כל הזמן אבל הוא: עמיד, חזק, ארגונומי ונוח לתפעול.
קחו בחשבון שבשום מקום לא מצויין אם הוא חומצי או לא ולכן אני לא משתמשת בו להדבקת תמונות (במה כן? בהמשך…) אבל הוא מצויין להדבקת ניירות, צ'יפבורד (והקסטה האפורה אפילו להדבקת וולום ושקפים – כך שלא יראו את סימני הדבק.) .
את האקדח רוכשים פעם אחת, וניתן להחליף בין הקסטות השונות (גם באמצע הקסטה) בהתאם לצורך שלנו, מאוד בפשטות. הנה תראו כאן:

פוסט כלים וטריקים

4. דבק ג'ל של חברת סקוטש –
דבק מצויין להדבקת אלמנטים בתלת מימד (סרטים, כפתורים, פרחים וכו'). זהו דבק ג'ל כלומר אינו נוזלי, וניתן לשלוט בכמות הדבק היוצאת מהשפופרת. כל הדבקה ניתנת להזזה או לשינוי תוך כ 30 שניות כך שאם לא מיקמנו נכון, אפשר לשנות. והוא אינו משאיר סימן בהסרה. הוא בעל ריח וחומרים פעילים חזקים ולכן מומלץ להשתמש בו במקום מאוורר. אני בד"כ משתמשת בו בנקודות קטנות אז הריח לא כ"כ חזק.

פוסט כלים וטריקים

5.ואם כבר בדבקים עסקינן, אז יש לי 2 דבקים בהם אני משתמשת להדבקת תמונות. הראשון דבק גומי – אותו קצת קשה למצוא לפעמים ולכן מצאתי תחליף בדמות דבק Amos (הכחול) שהוא שקוף, מתייבש ללא השארת סימנים והכי חשוב אינו חומצי.
הדבק הזה כמו אחיו הכתום, בעל 2 פיות (דקה ורחבה), ויכול להדביק הכל. המחיר שלו זהה, ומשמעותית זול יותר מדבק גומי.

פוסט כלים וטריקים

6. בגזרת האביזרים שבאים עם הדבק, אצלי נמצא גם סוג של "קלף" רחב. ישנם כאלה ייעודיים לסקראפ, אבל יודעת מניסיון של אחרות שמשתמשות גם ב"קלפים" המיועדים לאפייה. ברור שאפשר להדק את הדבק ולמרוח אותו היטב גם עם עצם קיפול, אבל כשמדובר בכריכה גדולה (אלבום, מחברת, פולדר) נוח הרבה יותר למרוח את הדבק ולחזק אותו בעזרת קלף רחב.
בדיוק כמו עם עצם קיפול, גם את הקלף יש להקפיד ולנקות מייד לאחר כל נגיעה שלו בדבק על מנת לא למרוח את הדבק שנדבק חזרה במקומות אחרים.

פוסט כלים וטריקים

7. ואחרי כל הדבק הזה, הנה טריק לאיך בעצם סוגרים קצה של נייר שכבר הודבק אבל בחלקו התרומם או שלא היה בו דבק?
הדרך הנכונה לעשות זאת, בלי לגרום לקמטים, קרעים או קיפולים היא לקחת שארית של קארדסטוק, לשים מעט דבק נוזלי בקצה השפה שלה ולהכניס את חתיכת הקארדסטוק עם הדבק לחרך שנשאר פתוח. כשהקארדסטוק עם הדבק בפנים, ללחוץ על המדוגם שלנו מעל ולמשוך החוצה תוך כדי לחיצה את שארית הקארדסטוק. לעבור כמובן עם עצם קיפול או סמרטוט מיקרופייבר יבש לחיזוק ההדבקה.

8. ואם כבר חיזוק הדבקה וסמרטוט – ידעתם ששימוש במגבון יבש מנקה את סימני הדבק הנוזלי ללא השארת סימן? כמובן שכדאי אם יוצא דבק, לנגב מייד, גם את המקום עצמו, את משטח העבודה ואת עצם הקיפול אם גם היא כוסתה בדבק.

פוסט כלים וטריקים

9. שנעבור לקצת כלי עזר לטובת ייפוי התוצרים שלנו? מה דעתכם על מנקב פס אליפטי ליצירת חור מדוייק ויפה לטובת סרט בתגית?
את המחורר הזה הכרתי הודות ל Michal Carmi חברתי היקרה. ומאז…… הכנת התגיות היא כבר לא מה שהייתה. נכון שהוא מזכיר את המנקבים שהיו פעם לנהגי האוטובוס, אבל יש עליו סטייל ותוצאה מושלמת.
אני מאוד אוהבת שסרט תפר או כל סרט בד אחר, מתיישבים כ"כ יפה בתוך החריץ.

פוסט כלים וטריקים

10. עוד בגזרת המותרות הקטנות שעושות את ההבדל הן החותמות "עשיתי לבד", Hand made וכו'. תמיד מומלץ על כל תוצר להוסיף איזושהי אמירה אישית שלכן, ככה יידעו שזה תוצר ייחודי ומישהו עבד, וחשב והכין אותו בעבודת יד.
הנה מס' חותמות כאלה מהאוסף הפרטי שלי, חיפוש ברשת תחת "חותמת אישית/עבודת יד" יניב לכם שפע.

פוסט כלים וטריקים

את כל הטריקים והטיפים שהזכרתי כאן, וכן שימוש בחלק מהכלים (ובעוד אחרים) שהוזכרו בפוסט אני מיישמת בעבודה היומיומית שלי בסקראפ, וכמובן בסדנאות אליהן אתם יותר ממוזמנים להצטרף 🤗 

אשמח לשמוע מכם כאן בתגובות, מה הכלי ה – אחד שאתן הייתן בוחרות לקחת איתכן לאי בודד, ולמה. אני תמיד סקרנית ללמוד דברים חדשים 😉.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *